Budapest

 

Amikor először hallottam a Pozitív Fegyelmezésről, rögtön éreztem, hogy nekem, nekünk erre szükségünk van. Nem azért, mert rossz szülőnek tartom magam , hanem mert szülőnek lenni az élet legnagyobb kihívását jelenti számomra, és az iskolákban nem tanították, hogy hogyan neveljünk, szófogadó, kedves, határozott, magabiztos, egészséges önbizalommal és önértékeléssel rendelkező, másokat tisztelő, stb. gyerekeket.

Nagyon tetszett a tanfolyamban az, hogy nem elméleteket fogalmazott meg, hanem a mindennapjainkat érintő, rendszeresen felmerülő problémáink megoldásához adott egy hosszú távra szóló, ?eszközt?, módszert.

Azóta is folyamatosan igyekszem elsajátítani és alkalmazni a tanult módszereket. 4 és fél éves kisfiam nagyon hamar érzékelte a változást, és partnerem is lett benne. Kapcsolatunk kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb lett. Megtanultam a krízishelyzeteket kezelni, ezért, még ha van is konfliktusunk, abból mindig sikerül pozitívan kikerülnünk.

Én úgy gondolom, hogy minden gyakorló szülőnek hasznos lenne a Pozitív Fegyelmezés módszerével megismerkedni, és a tanultakat minél szélesebb körben alkalmazni.