2024. szeptember 6-án Pozitív Fegyelmezés ONLINE tanfolyam indul szülőknek.

További időpontok: 2024. szeptember 13, 20, 27, október 4, 11 és 18  

Időpont: 21.00-23.00

Helyszín: ONLINE

A 7 alkalmas (heti egyszer 2 óra) interaktív workshop: 35 ezer Forint/ családonként, ez egy online konzultációt is tartalmaz.
Időpont: 21.00 – 23.00
Előadó: Bari Zsuzsanna, Pozitív Fegyelmezés Tréner, Montessori Pedagógus

Jelentkezés: bari.zsuzsa@pozitiv-fegyelmezes.hu

Pozitív Fegyelmezés workshop célja, hogy segítsen:

A bevett büntető-jutalmazó fegyelmezési eszköz tárát olyan eszközökkel leváltani melyek, amelyek a megoldásra, megelőzésre, a jó kapcsolatok kialakítására koncentrálnak.

A Pozitív Fegyelmezés nem a büntetésre, hanem a helytelen viselkedési helyzetek megoldására, megelőzésére koncentrál. Fontos az önismereti elemek, saját viselkedés (szülő) megértése. A gyerekek helytelen (diszfunkcionális) viselkedése mögötti okok felismerése, és azok kezelése, a büntetés helyett, amely elősegíti a konfliktushelyzetek hatékony megoldását, egyben erősíti a kapcsolatokat, ami egy pozitív légkört alakít ki. Ez a pozitív légkör, a jó kapcsolat és a kötődés fontos tényezők a problémák közös megoldásához.

A WORKSHOP TÉMÁI:

 1. Mit szeretnénk tanítani a gyerekeknek, a cél kitűzése.
 2. A viselkedés mögötti ok felismerése. Téves Célok.
 3. Pozitív megnyugvási idő. Hogyan működik az agyunk stresszes helyzetekben.
 4. Családi megbeszélések.
 5. Rutinok, szabályok, házimunka.
 6. Érdeklődő kérdések és a motiváció. Tiszteletteljes kommunikáció.
 7. Kedvesség és határozottság alkalmazása egyszerre.
 8. Nyertes együttműködés. Közös problémamegoldások.
 9. Bátorítás vagy dicséret.
 10. Következetesség és határok.
 11. Testvérek közötti vita, civakodás.
 12. Hibák, mint lehetőségek a tanulásra
 13. A születési sorrend hatása a viselkedésre.
 14. A szülők nevelési stílusának és személyiségének hatása a gyerekekre.

A képzés díja tartalmaz:

Egy díjmentes konzultációt, amit a képzés befejezésétől számítva 3 hónapig lehet kérni.

Díjmentes részvételt a havi Pozitív Fegyelmezés online találkozókra.

Az alkalmak 6 napig visszanézhetőek.

SZÜLŐK ÍRTÁK:

Rengeteget kaptam, kaptunk! Nagyon gyakorlatias előadások voltak. Hálás vagyok érte. Ami nagyon tetszett, hogy nem kitalált történeteket oldottunk meg, hanem mi magunk hoztunk kihívásokat a saját életünkből, hogy éppen akkor mi a mi nehézségünk a gyereknevelés kapcsán és ezeket újra eljátszva egymás között tanultuk meg hogyan is kell ezt jól csinálni. Zsuzsanna a saját életéből is sok példát hozott. Sokszor döbbenten ültem a laptop előtt egy- egy zoom callnál, hogy úr isten elrontottam, nem jól csináltam, de Zsuzsanna segített mindig korrigálni és a helyes lépéseket megtanította, hogy most már egyedül is tudjam alkalmazni. Máskor meg jókat nevettünk egy-egy szituáción. Rendszerek kialakításában, zsebpénz folytonos kérdésében, hogy adjunk vagy ne adjunk, mennyit adjunk, hisztik kezelésében és még sok más dologban segített nekünk. Sok élménnyel és tudással gazdagodtam. Köszönöm! Mindenkinek ajánlom ezt a tanfolyamot. Nem csak a gyereknevelésnél hanem az élet bármely területén tudod hasznosítani a tanultakat.

Tóthné Bak Szilvia, Városlőd, 2023. 08.10.

Nagyon köszönöm az időd és energiád, hogy még extra alkalmat is biztosítottál számunkra. Nagyon hálás vagyok, hogy megismerhettelek és megismerhettem ezt a módszert. Nagyon egyszerűen és érthetően magyarázod el a lényeget, példákkal alátámasztva. Rávilágítasz a PF módszer összefüggéseire, választ adsz a sok miértre. A gyakorlatok, problémák átbeszélése rengeteget segít a PF megértésében. Mindezt nagyon megértően, tapintatosan és biztatóan teszed. A handoutok rövidek és tartalmazzák a lényeges infókat. Külön kiemelem a türelmed, energiád, időd, megértésed és a rugalmasságod. Mivel igen interaktív csoport voltunk, Te ajánlottad fel, hogy legyen extra alkalom, hogy beszéljünk át mindent.

Dóczy Zsuzsanna, Budapest, 2022. 08. 02.