7 alkalmas, ONLINE Pozitív Fegyelmezés szülői tanfolyam indul 2023. május 20-án
A tanfolyam díja családonként 30 ezer Forint!

További dátumok: május 27, június 3, 10, 17, 24 és július 1
Időpont: 21.00 – 23.00

Előadó: Bari Zsuzsanna, Pozitív Fegyelmezés Tréner, Montessori Pedagógus

Jelentkezés: bari.zsuzsa@pozitiv-fegyelmezes.hu

A tanfolyam díja tartalmaz egy díjmentes személyi konzultációt is.

Pozitív Fegyelmezés tanfolyam célja, hogy segítsen:

A bevett büntető-jutalmazó fegyelmezési eszköz tárát olyan eszközökkel leváltani melyek, amelyek a megoldásra, megelőzésre koncentrálnak.

Kedves, egyben határozott korlátokat felállítani, ugyanakkor tiszteletet fejeznek ki a gyerek iránt.

A gyereket partnerként kezelni az őt is érintő problémák megoldásában.

Engedni, hogy a gyerek pozitív irányban használja a személyi erejét az őt is érintő problémák megoldásában.

Hosszú távon működjenek a módszerek.

A felelősségtudat kialakítására motiválja a gyereket.

A részvevők problémamegoldó módszereket sajátítsanak el, amelyek alkalmasak az   ösztönzésére, motiválására, együttműködésre, hosszú távon is.

A helytelen viselkedés korrigálása előtt a kapcsolat megerősítésére koncentrálni.

A pozitív visszajelzéseket alkalmazni, mint értékes ösztönző, motiváló módszert.

A rálátást a gyerekek személyiségének működési mechanizmusaira és ennek segítségével képessé váljanak annak felismerésére, hogy az adott viselkedés hátterében milyen kiváltó okok állnak.

Felismerni a pozitív megnyugvási idő fontosságát és megtervezni annak módjait.

A tévedéseket, hibákat tanulási lehetőségként kezelni

A Pozitív Fegyelmezés nem a büntetésre, hanem a helytelen viselkedési helyzetek megoldására, megelőzésére koncentrál. Fontos az önismereti elemek, saját viselkedés (szülő) megértése. A gyerekek helytelen (diszfunkcionális) viselkedése mögötti okok felismerése, és azok kezelése, a büntetés helyett, elősegíti a konfliktushelyzetek hatékony megoldását, egyben erősíti a kapcsolatokat, ami egy pozitív légkört alakít ki. Ez a pozitív légkör, a jó kapcsolat és a kötődés fontos tényezők a problémák közös megoldásához.

SZÜLŐK ÍRTÁK: Rengeteget kaptam, kaptunk! Nagyon gyakorlatias előadások voltak. Hálás vagyok érte. Ami nagyon tetszett, hogy nem kitalált történeteket oldottunk meg, hanem mi magunk hoztunk kihívásokat a saját életünkből, hogy éppen akkor mi a mi nehézségünk a gyereknevelés kapcsán és ezeket újra eljátszva egymás között tanultuk meg hogyan is kell ezt jól csinálni. Zsuzsanna a saját életéből is sok példát hozott. Sokszor döbbenten ültem a laptop előtt egy- egy zoom callnál, hogy úr isten elrontottam, nem jól csináltam, de Zsuzsanna segített mindig korrigálni és a helyes lépéseket megtanította, hogy most már egyedül is tudjam alkalmazni. Máskor meg jókat nevettünk egy-egy szituáción. Rendszerek kialakításában, zsebpénz folytonos kérdésében, hogy adjunk vagy ne adjunk, mennyit adjunk, hisztik kezelésében és még sok más dologban segített nekünk. Sok élménnyel és tudással gazdagodtam. Köszönöm! Mindenkinek ajánlom ezt a tanfolyamot. Nem csak a gyereknevelésnél hanem az élet bármely területén tudod hasznosítani a tanultakat. Tóthné Bak Szilvia, Városlőd, 2020. 08.10.

Nagyon köszönöm az időd és energiád, hogy még extra alkalmat is biztosítottál számunkra. Nagyon hálás vagyok, hogy megismerhettelek és megismerhettem ezt a módszert. Nagyon egyszerűen és érthetően magyarázod el a lényeget, példákkal alátámasztva. Rávilágítasz a PF módszer összefüggéseire, választ adsz a sok miértre. A gyakorlatok, problémák átbeszélése rengeteget segít a PF megértésében. Mindezt nagyon megértően, tapintatosan és biztatóan teszed. A handoutok rövidek és tartalmazzák a lényeges infókat. Külön kiemelem a türelmed, energiád, időd, megértésed és a rugalmasságod. Mivel igen interaktív csoport voltunk, Te ajánlottad fel, hogy legyen extra alkalom, hogy beszéljünk át mindent. Dóczy Zsuzsanna, Budapest, 2020. 08. 02.