Budapest

 

Amikor most 4 éves kisfiammal kapcsolatban valami problémával szembesültem pl. hiszti, verekedés, csúnya beszéd stb., eddig gyerekpszichológiai és pedagógiai könyveket hívtam segítségül, azonban ezekben igazán bevált, személyre szabott megoldásokat nem találtam.

A pozitív fegyelmezés kurzuson megnyugtató volt, hogy más szülők is hasonló problémákkal küzdenek a gyereknevelésben és nagyon hasznos, hogy a konkrét rossz viselkedések lehetséges okait együtt kerestük meg és találtunk módszereket a megoldásra.

A kurzuson hallottak hatására tudatosult bennem, hogy jól nevelem a kisfiamat, ami engem határozottabbá és vele szemben elfogadóbbá tett, ezáltal kapcsolatunk még szeretet teljesebb lett, ő önállóbbá vált és az eddig rendszeres hisztik, dühkitörések megszűntek. Rájöttem, ha én jól érzem magam, pihent vagyok és az én igényeim is teljesülnek, a családomról teljes odaadással tudok gondoskodni, ezért megfelelő szervezéssel szakítok időt a kikapcsolódásomra.

Kipróbáltam, hogy kisfiammal – mint egy kis felnőtte l- megbeszélem a dolgokat és nem csak elmondom neki, hogy mit csináljon vagy parancsolgatok neki és elképesztő, mennyire meg tudja fogalmazni az érzéseit és gondolatait pl. “azért kiabáltam, mert a fejem felett beszélgettek”, vagy ha ez nem megy, segítek neki, a szabályokat pedig együtt találjuk ki és megbeszéljük, hogy mik a következményei, ha nem tartja be őket.

Örülök, hogy a kurzust most végeztem el és remélem a kislányommal – aki nemsokára 1 éves – hasonlóan jó kapcsolatom lesz, mint a kisfiammal csak sokkal ösztönösebben…Köszönöm!